Přejít na hlavní obsah

IPR hledá ředitele/ředitelku pro novou Sekci rozvoje města

Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR) od začátku příštího roku zásadně změní svou organizační strukturu. Dojde totiž k těsnějšímu propojení strategického a územního plánování. Doteď byla tato dvě odvětví rozdělena v jednotlivých sekcích, nově vznikne „Sekce rozvoje města“, která do městského plánování přinese lepší koordinaci a dynamiku. Nyní se hledá vedení této nové sekce. Zájemci se mohou hlásit do 4. 12. 2020.

Ilustrační obrázek aktuality

„Propojení dnes fungující Sekce strategie a politik a Sekce plánování města je zásadní krok, od kterého si slibujeme zlepšení spolupráce při tvorbě klíčových městských dokumentů. Agendy těchto dvou odvětví jsou neoddělitelně propojeny už teď. Spojit je dohromady, je proto logický krok,“ říká ředitel IPR Ondřej Boháč.

Příkladem propojení obou agend v praxi může být plánování nové městské čtvrti typu Bubny nebo Letňany. Strategická část plánování přináší data o vývoji a pohybu obyvatelstva nebo demografické a ekonomické prognózy. Územní plánování se zase zaměřuje na správné využití, tedy prostorovou regulaci daného území. Díky tomu mohou v rámci jedné sekce plynuleji vznikat kvalitní nástroje územního plánování, jako je například územní studie.

Nová Sekce rozvoje města začne fungovat na začátku příštího roku. Do té doby je nutné sekci najít vedení. Zájemci se mohou hlásit do 4. 12. 2020.

Veškeré informace o výběrovém řízení naleznete zde: https://bit.ly/vedenisekcerozvojemesta

Mohlo by Vás také zajímat

Ilustrační obrázek aktuality

3 roky Nakladatelství IPR Praha! Co má za sebou a co plánuje?

Ilustrační obrázek aktuality

Proč mají ježci rádi vajgly? Nová výstava Planeta Praha vypráví o pražské přírodě jinak, než jsme zvyklí

Ilustrační obrázek aktuality

Nový Geoportál přináší revoluční změny v poskytování geografických dat. Nabízí i digitální dvojče Prahy

Všechny články