Přejít na hlavní obsah

Termín pro podávání připomínek vypršel 30. 6. 2022

K podobě nového Plánu bylo možné se v průběhu jeho pořizování vyjádřit dvakrát. Poprvé to bylo při Společném jednání o návrhu, které se uskutečnilo 27. června 2018. Podruhé v rámci Veřejného projednání návrhu Metropolitního plánu, a to od 26. dubna do 30. června 2022. V současnosti už není možné podávat připomínky. Odeslaná podání jsou k dispozici na Portálu Pražana v sekci Moje město – Moje podání. 

Ilustrační obrázek aktuality

Všechny připomínky podané ve veřejném projednání budou vyhodnoceny a výsledky budou zaneseny do nové podoby Plánu. Tento proces je v kompetenci pořizovatele, tedy Odboru územního rozvoje Magistrátu hl. m. Prahy. Na vypořádávání také spolupracuje určený zastupitel jakožto zástupce samosprávy a Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy z pozice zpracovatele.

Je potřeba myslet na to, že ne všechny připomínky mohou být vypořádány souhlasně. Vždy je nadřazen veřejný zájem, který byl již ve fázi společného jednání domluven s dotčenými orgány. Vypořádávání také ctí celkovou koncepci Metropolitního plánu a kontinuitu územního plánování.

 

Po vypořádání všech připomínek budou výsledky zapracovány do Metropolitního plánu. Poté mohou nastat dvě varianty, pokud nedojde k podstatným úpravám návrhu, bude tento předložen Radě hl. m. Prahy a Zastupitelstvu hl. m. Prahy ke schválení. Pokud by byl však návrh výrazně měněn, bude se opakovat veřejné projednání a občané dostanou opět možnost se k návrhu vyjádřit, avšak pouze k jeho změněným částem.

Mohlo by Vás také zajímat

Ilustrační obrázek aktuality

3 roky Nakladatelství IPR Praha! Co má za sebou a co plánuje?

Ilustrační obrázek aktuality

Proč mají ježci rádi vajgly? Nová výstava Planeta Praha vypráví o pražské přírodě jinak, než jsme zvyklí

Ilustrační obrázek aktuality

Nový Geoportál přináší revoluční změny v poskytování geografických dat. Nabízí i digitální dvojče Prahy

Všechny články