Přejít na hlavní obsah

Vyjádření IPR k polyfunkčnímu objektu na Letné

Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR) reaguje na zavádějící informace týkající se polyfunkčního projektu v sousedství stadionu Sparty, uvedené v médiích.

Ilustrační obrázek aktuality

Polyfunkční budova vedle stadionu Sparty je umístěna v lokalitě, která nabízí dostatečnou dopravní kapacitu. V Obchod je jedním ze základních důvodů vzniku měst, do města ze své podstaty patří a není správné jej umisťovat na periferii Prahy.

Letenská pláň je koncipovaná jako volné prostranství a má mít ohraničenou a srozumitelnou urbanistickou formu. Navrhovaná budova dotvoří severní hranu letenského parku a zároveň otevře veřejnosti dosud nepřístupnou oblast soukromého areálu, který AC Sparta Praha z hygienických důvodů nevyužívá – vedle služeb bude vybudována veřejně průchozí ulice mezi stadionem a polyfunkčním domem, která nově propojí třídu Milady Horákové a ulici Nad Královskou oborou.

IPR Praha v roli účastníka řízení aktivně s investorem o podobě projektu komunikoval. Výsledkem debat s investorem je výrazná úprava studie. Vjezd zásobování byl původně umístěn z ulice Milady Horákové. Po dohodě s investorem byly zásobovací rampy přemístěny mezi polyfunkční dům a stadion Sparty do nové boční ulice kolmé na třídu Milady Horákové. Tento krok umožní řešit parter tak, aby umožňoval živý kontakt mezi ulicí a interiérem. Dokumentace domu zde počítá se vchodem do prodejen, gastronomických provozoven i do dalších prostor domu.

IPR Praha také v průběhu řízení přesvědčil investora k zapojení prostor pro ubytování. Aktuální verze umisťuje ubytování do třech horních podlaží.

Budova je umístěna v těsné návaznosti na Městský okruh, což minimalizuje vliv na zatížení Letné dopravou.

Mohlo by Vás také zajímat

Ilustrační obrázek aktuality

V Praze opět narůstá počet Airbnb. Novela živnostenského zákona hlavnímu městu umožní jeho regulaci

Ilustrační obrázek aktuality

V Praze se staví! Hlavní město letos čeká zahájení výstavby veřejných projektů za desítky miliard

Ilustrační obrázek aktuality

3 roky Nakladatelství IPR Praha! Co má za sebou a co plánuje?

Všechny články