Přejít na hlavní obsah

Nová výstava v CAMPu představí budoucnost Prahy

Nové parky, řešení krize bydlení, hezčí ulice i náměstí. Nová výstava „To je Plán!“ v Centru architektury a městského plánování (CAMP) představí od 26. dubna nově chystaný území plán Prahy – Metropolitní plán. Návštěvníci se seznámí nejen se základními principy plánu, ale především s jeho upraveným návrhem, ke kterému přímo na místě mohou podat připomínku.

Ilustrační obrázek aktuality

Územní plán určuje, jak se bude město v následujících deseti až dvaceti letech rozvíjet: kde se stavět smí a kde nesmí, kde má vzniknout park, kudy povede nová silnice, kde mají být školy, školky a nemocnice, a jak moc se má proměnit podoba každé části města.

 

Výstava tak představí Prahu jako moderní město s jasnou vizí v plánování. Po desítkách let tak plán pomůže odblokovat výstavbu nových bytů na brownfieldech, navrhuje vznik nových parků a zachovává vzácné pražské výhledy. Návštěvníci výstavy se seznámí nejen se základními principy Metropolitního plánu, ale především s jeho upraveným návrhem, ke kterému přímo na místě mohou podat připomínku.

 

Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy, který plán zpracovává, spolu s hlavním městem plánuje i informační tour po městských částech, kde se může každý přijít zeptat na konkrétní dotaz i lokalitu.

Mohlo by Vás také zajímat

Ilustrační obrázek aktuality

3 roky Nakladatelství IPR Praha! Co má za sebou a co plánuje?

Ilustrační obrázek aktuality

Proč mají ježci rádi vajgly? Nová výstava Planeta Praha vypráví o pražské přírodě jinak, než jsme zvyklí

Ilustrační obrázek aktuality

Nový Geoportál přináší revoluční změny v poskytování geografických dat. Nabízí i digitální dvojče Prahy

Všechny články