Přejít na hlavní obsah

Pražská inovační rada zahájila činnost

Praha se chce do budoucna více podílet na výzkumné a inovační politice. Primátor hl. m. Prahy Tomáš Hudeček proto rozhodl o založení Pražské inovační rady.

Ilustrační obrázek aktuality

Rada je spojením zástupců pražské samosprávy, výzkumných organizací, vysokých škol, podnikatelů a státních agentur, které v této oblasti působí. Ti budou společně na jedné straně formulovat politiku a opatření města v této oblasti, na straně druhé pak budou usilovat o ovlivňování přístupu k výzkumné a inovační politice z vládní úrovně. To považuje Praha za nezbytné jako protiváhu současného stavu, který dlouhodobě znevýhodňuje subjekty sídlící v Praze v přístupu k veřejné podpoře.

Rada se poprvé sešla 17. dubna a seznámila se s aktuální situací jak na straně města v přípravě Regionální inovační strategie Hl. m. Prahy, tak na straně Ministerstva školství, které připravuje Národní strategii inteligentní specializace ČR, bez níž Evropská unie neuvolní prostředky ze strukturálních fondů na podporu výzkumu, vývoje a inovací.

Primátor Hudeček při jednání zdůraznil zájem Prahy na podpoře výzkumu a inovací a na rozvoji spolupráce mezi výzkumem a podniky za aktivní účasti města, včetně finanční podpory.

Mohlo by Vás také zajímat

Ilustrační obrázek aktuality

3 roky Nakladatelství IPR Praha! Co má za sebou a co plánuje?

Ilustrační obrázek aktuality

Proč mají ježci rádi vajgly? Nová výstava Planeta Praha vypráví o pražské přírodě jinak, než jsme zvyklí

Ilustrační obrázek aktuality

Nový Geoportál přináší revoluční změny v poskytování geografických dat. Nabízí i digitální dvojče Prahy

Všechny články