Přejít na hlavní obsah

Pohodlně k eurovolbám. Aplikace poradí kam jít volit a ukáže podrobné výsledky.

Díky speciální mapě volebních okrsků voliči rychle najdou, do kterého okrsku patří, kde se nachází jejich volební místnost a jak se k ní ze svého bydliště nejsnáze dostanou. Mapa přehledně zobrazí i podrobné výsledky voleb. Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR) ve spolupráci s Odborem informatiky Magistrátu hl. m. Prahy a městskými částmi připravil mapu pro nadcházející volby do Evropského parlamentu, které se konají 23. a 24. května 2014.

Ilustrační obrázek aktuality

Volební mapa - volby do Evropského parlamentu

V elektronické mapě je přehledně zaneseno všech 1104 pražských volebních okrsků. Uživatelům tak stačí zadat adresu trvalého bydliště a poté se jim zobrazí detailní výřez příslušného okrsku s vyznačenou volební místností a její přesnou adresou. „Některé velké městské části mají na svém území až stovku volebních okrsků, proto věřím, že uvítají tento přehledný způsob, jak své občany informovat o místech konání voleb,“ uvedl Jiří Čtyroký z IPR.

Mapa navíc nabídne i nejkratší trasu z bydliště voliče ať už pojede autem, na kole nebo pěšky. Po sečtení hlasů mapa graficky zobrazí detailní výsledky voleb v podrobnosti jednotlivých okrsků. „Po loňském úspěchu s aplikací pro parlamentní volby bylo zřejmé, že Pražané ocení tuto pomůcku i při dalších volbách“ dodal Čtyroký s tím, že volební mapa bude připravena i na podzimní komunální volby.

Aplikace je k dispozici na Geoportálu nebo na stránkách města http://mpp.praha.eu/app/map/volebni_mapa/volebni_okrsky/.

 



Mohlo by Vás také zajímat

Ilustrační obrázek aktuality

3 roky Nakladatelství IPR Praha! Co má za sebou a co plánuje?

Ilustrační obrázek aktuality

Proč mají ježci rádi vajgly? Nová výstava Planeta Praha vypráví o pražské přírodě jinak, než jsme zvyklí

Ilustrační obrázek aktuality

Nový Geoportál přináší revoluční změny v poskytování geografických dat. Nabízí i digitální dvojče Prahy

Všechny články